Barion Pixel

Amikor az élet citromot ad

 

Eltörtem a kezem. Jobbkezesként persze a jobbat. Így kezdődött az új év. 

El tudod képzelni, hogy játszik a zongorista kéz nélkül? Nos, pont így éreztem magam. 

 

Ahogy gondolom Te is, én is tele vagyok tervekkel erre az évre, emellett alapjáraton is rendkívül pörgős ember vagyok, így amikor kényszerpihenőre küldött az élet, azt igen rosszul viseltem. Át kellett alakítanom sok mindent, még ha csak egy viszonylag rövid időre is.  

 

Pihenés és megújulás

 

Az első sokk után azonban rájöttem, ha nem harcolok a helyzettel, hanem elfogadom, azzal jobban járok. Így utólag leírva ez nem tűnik nagy dolognak, ám nekem komoly erőfeszítésbe került lelassulni. 

 

Ha őszinte vagyok magammal, azt is elmondhatom, hogy szükségem volt a pihenésre, hiszen az ősz és az előző év vége hajtós volt, sokszor azt sem tudtam, hol áll a fejem. Ezzel nyilván nem voltam egyedül, csupán azt hangsúlyozom, hogy bár nem akartam leállni, végül nem volt más választásom. 

 

Amikor pedig végre letettem a szituációval kapcsolatos összes bosszúságomat, igyekeztem a céljaimra fókuszálni, online megbeszéléseket szerveztem, átadtam feladatokat a kollégáimnak, akikben maximálisan megbízok, és rájöttem, hogy az élet végülis nem állt meg, csak kissé átalakult. Nem pont erről szól az új év? Hátrahagyjuk a régit, hogy jöhessen valami más. 

 

A változás olykor nem kellemes, mint például az én esetemben, de megtaníthat néhány fontos dolgot: például rugalmasabbak lehetünk általa, elfogadóbbak – saját magunk és mások irányában, segíthet nézőpontot váltani

 

(Újra)tervezés

 

Ez lehetne a hashtag az instán az új kollekciómhoz. Mert persze nem tétlenkedtem, fejben rengeteg mindent letisztáztam ezzel kapcsolatban. 

 

Talán ismersz már annyira, hogy imádom a színeket, és minden nőtársamat arra buzdítom, hogy viseljen minél gyakrabban élénk árnyalatokat, mert ezek kiemelik a nőiességünket. Ennek jegyében az idei tavaszi összeállítás lesz talán életem legszínesebb kollekciója. 

 

Számtalan kiegészítőt tervezek: deréköveket – sárgát, zöldet, pinket, energikus, vibráló színekben, vékony nadrágöveket hasonló árnyalatokban. Az a tapasztalatom, hogy még a visszafogottabb hölgyek is szívesen kezdik a színekkel való barátkozást egy apróbb változtatással. Ezek a kiegészítők az egyszínű és szolid alapruhákat is elképesztő módon feldobják, viselőjük pedig számtalan bókot kap, hiszen teljesen megváltozik tőle a kisugárzása. És ehhez elég egy öv, vagy egy kisebb partytáska, amelyből szintén nem lesz hiány a tavaszi kollekcióban, ahogy a fentebb említett, diszkrét alapdarabokból sem. 

 

És ha már a kisugárzásnál tartunk, azt nem tudom elég gyakran hangsúlyozni, hogy a színek hatással vannak az általános kedélyállapotunkra, vagyis érdemes akár hangulatjavítóként is hordani egy-két színesebb kiegészítőt főként ezekben a szürke, esős, hideg napokban, tavasszal meg pláne! 

 

A várakozás öröme

 

Miközben arra várok, hogy levegyék a gipszet a karomról, azt is sokszor elképzelem, hogy lassan már nem kell vastag kabátot húzni, sálat tekerni a nyakam köré, de azt is, hogy mekkora boldogság lesz, amikor az új, élénk színű öveket és táskákat fotózzuk már a tavaszi napsütésben. Addig is, csodás napokat kívánok!