Barion Pixel

Minden évszakban a Pantone Color Institute csapata kiadja a Pantone Fashion Color Trend jelentést. Ez a színtrendek történetének kulcsfontosságú mutatója, a design minden területén megjelenik. A Pantone Color Institute által a divatipar számára közzétett jelentésben szerepel a top 12 kiemelkedő szín, valamint 4 klasszikus szín is. Ez szolgál útmutatóként a szezon legfontosabb trendjeihez.

A 2019 Ősz/Tél színei a bizalom megjelenését tükrözik. Merész és erős színek.

„A sokoldalú árnyalatok palettája a felhatalmazás és a bizalom érzetét támasztja alá, lehetővé téve a viselőjének, hogy kiválassza a színeket, amelyek legjobban tükrözik hangulatát és személyiségét.”– mondta Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója.

De lássuk a színeket!

A 12 szín

Chilli Pepper: a csípős piros, drámai izgalmat teremt, mert serkenti az érzékeket. Szürke, borongós napokon biztos siker.

Biking Red: kalandos őszi, erős mélyvörös szín. Egy vékony vörös szál köti össze a kifinomultságot és a 2019/20 őszi-téli kifutóinak bemutatóit. Puha és lágy, akár a bársony és a szatén textúrája. Igazi különlegesség, a hétköznapi elegancia színe.

Crème de Pêche: egy átfogó, könnyű barack, amely a lágyságról és a könnyedségről szól.

Fruit Dove: meleg és hízelgő, a pink egészséges ragyogást kölcsönöz. Az élénk fuxiától kezdve a halványabb púderen keresztül a rózsaszín árnyalatai még a legszürkébb hétköznapokat is megszínesítik. A híres divatházak bemutatóin, szakítva romantikus jellemzőivel egy vagányabb és élénkebb arcát mutatja ez a szín.

Rocky Road: földes, szilárd, klasszikus, sötétebb tónusba hajló barna szín.

Sugar Almond: az étvágygerjesztő cukros mandula színe, barna, édes, meleg szín. Barátságos, könnyen viselhető, elegáns árnyalat, biztos siker az őszi napokon.

Dark Cheddar: merész, élénk, már-már harsány szín. Ennek ismeretében ennél a színnél inkább kiegészítőkben gondolkodjunk, vagány hatást érhetünk el vele.

Galaxy Blue: Mély kék, titokzatos árnyalata. Ez a szín nyugalmat és harmóniát teremt a nyüzsgő hétköznapokban. Erőteljes és határozott szín.

Bluestone: kékes-szürke árnyalat. Nagyvárosi életstílus jelképe, elegáns és visszafogott, de semmiképp sem unalmas. Ne tévesszen meg minket első látásra, sok lehetőség rejlik benne, más színekkel kombinálva vagány összhatást hozhatunk létre.

Orange Tiger: a narancssárga tigris rettenthetetlen energiát ad. Ez az élénk, vitamindús szín a hideg napok meghatározó eleme lesz. Nemcsak megszínesíti a napokat, de impulzív, vibráló színként szinte átveszi a hatalmat a szekrény összes darabja felett. Nemcsak kiegészítő színként használható, hanem egy teljes összeállítás is remekül mutat belőle. Ha mégis soknak találnátok, törjétek meg az összhatást különböző textúrákat használva. Ne féljetek a narancs különböző árnyalatait párosítani egymással, viszont ha visszafogottabb elegáns megjelenésre vágytok, feketével kombinálva biztosra mehettek.

Eden: az éden egy mély, erdei zöld, amely titkokkal teli, visszafogott és erős egyszerre. Vagány, szexis és titokzatos légkört teremt. Kiegészítőként, esti megjelenéshez biztos siker.

A klasszikusok

A szezon 12 kiválasztott árnyalata elég karakteres ahhoz, hogy egyedülálló legyen. Melléjük a Pantone minden évben társít alapszíneket is, amikkel hatásos összképet tudunk teremteni. Lássuk mik az aktuális klasszikusok:

Vanilla Custard: egy sima, krémes fehér. Ha szeretitek a neutrális színeket, akkor készüljetek, mert a tejszínhab és a vanília keverékének egyvelegével bővülhet a kedvenceitek sora. A krém szín meghatározó alakja lesz a téli időszaknak és ki is fog tartani egészen a következő tavaszig. Akár ruházatként, vagy kiegészítőként viseljük, egységes romantikus hatást érhetünk el.

Evening Blue: a kék magabiztos és klasszikusszíne, az esti égbolt mélykék jelképe.

Paloma: egy szerény, ugyanakkor elegáns szürke. Kiváló alapot jelenthet minden színhez, remekül kombinálható.

Guacamole: egy ízléses, gazdag zöld, amely frissítő alapot hoz létre. Üde árnyalatot ad a hideg napoknak. Ez a klasszikus trend-szín a téli napok színes kiegészítője lehet.